Algemeen

Ik geef regelmatig artclasses aan gevorderde beeldend kunstenaars. Met een groep van ca. 6 deelnemers wordt er tijdens deze bijeenkomsten gewerkt aan:

. het verder ontwikkelen van je eigen thematiek;
. het geven van maandelijkse thema-opdrachten, die je in je eigen  atelier nader  uitwerkt, en die besproken zullen worden tijdens de eerstvolgende bijeenkomst;
. het bespreken van eigen werk;
. advies i.v.m. het inleveren van werk voor exposities of ballotages;
. evt. EHBO bij een ‘paintersblock’...

Hoe ziet een Art Class er uit?

Een art class duurt twee en een half uur en vindt één keer per maand plaats. In totaal worden er van september t/m mei per groep steeds 10 artclasses gegeven. Tijdens één van de bijeenkomsten gaan we op excursie.

Iedere deelnemer heeft ruim 15 minuten ‘bespreektijd’ m.b.t. zijn of haar eigen werk.

Daarnaast wordt er elke bijeenkomst een nieuwe maandopdracht gegeven, waarbij er tijdens de art-class achtergrondinformatie gegeven zal worden en eventueel tijd om schetsen te maken. Het echte werk doe je verder in je eigen atelier, hoewel er soms ook gewoon in de les gewerkt kan worden. Aangezien het een gevorderde groep betreft, heb je ook veel aan de input van de andere deelnemers. Dit blijkt heel inspirerend te werken!

Hoe ziet een maandelijkse thema-opdracht er uit?

Een thema-opdracht kan op van alles betrekking hebben, maar zal altijd gericht zijn op het verder ontwikkelen van je eigen werk. Soms wordt er van je verwacht dat je even een totaal andere weg in zal slaan (om je uit je comfortzone te halen), maar vaak kun je een opdracht ‘naar je toe trekken’ en toepassen op je eigen thematiek. De thema-opdrachten zijn soms ‘verplicht’, maar vaak facultatief (zodat je in dat geval de ruimte hebt om je eigen werk te bespreken).

Wat wordt er als deelnemer van je verwacht?

Elke deelnemer is een gevorderd beeldend kunstenaar; je kunt alleen deelnemen na toelating d.m.v. een kennismakingsgesprek, waarbij je werk mee moet nemen. Je schrijft je in voor 10 bijeenkomsten en je hebt de serieuze intentie om altijd aanwezig te zijn.  Je neemt voldoende werk mee om te bespreken: dit kan werk zijn op basis van je eigen thematiek, maar ook opdrachtgerelateerd. Aangezien het een kleine groep is, hangt er veel af van een actieve bijdrage van alle deelnemers.

Overige info

Wanneer je geïnteresseerd bent, of meer informatie wilt over de kosten en de data, kun je altijd even via deze website contact met me opnemen.

Naast het geven van artclasses in groepsverband, kun je ook een of meerdere afspraken maken voor individuele begeleiding.