Ik bekijk regelmatig boeken, foto's of websites die met mijn thematiek te maken hebben. Zo ben ik bijvoorbeeld gefascineerd door het boek 'Supervision, a new view of nature' van Amato en volg ik regelmatig de ontwikkelingen op de website van de NASA. Ook de site van Google Earth bekijk ik vaak.

Met deze inspiratiebronnen in mijn achterhoofd, begin ik eerst met schetsen. Hierbij gebruik ik stukjes van de beeldinformatie en 'bouw' hier vervolgens een nieuwe wereld van. Na een aantal schetsen gemaakt te hebben, werk ik één van de schetsen uit op doek. Ook in deze fase is er weer opnieuw ruimte om het beeld en de compositie te wijzigen. Ik werk net zo lang door totdat ik de - in mijn ogen - juiste sfeer en het beoogde beeld heb weergegeven.

Meestal werk ik met olieverf. Daarnaast gebruik ik ook andere materialen, zoals acryl (als ondergrond), oliepastel, potlood, boekbinderslijm en zand. Het zand heeft voor mij een bijzondere waarde: het is afkomstig uit de oudste woestijn van de wereld, de Namib.